Fülöp Farm

A Fülöp Farm 2011 ben nyitotta meg kapuit Budapest közelében 4 őstermelő összefogásában. A farmon különféle állatok találhatóak de elsődleges tevékenységünk a kecske tejének és húsának hasznosítása. Emellett tartunk baromfit, tenyésztünk és hízlalunk sertést. Magunk által megtermelt takarmánnyal etetjük, természetesen szaporítjuk őket. Malacaink a farmon születtek, a méltán híres magyar lapály kan disznó, II. Lajos közreműködésével! A sertések vágása hatósági állatorvosi ellenőrzés mellett történik, vágóponton. Az ellenőrzött, jóváhagyott minőségű hús ezután kerül vissza a farmra, a helyben történő feldolgozásra.

fulop farm

Petróczy István

Petróczy István és felesége 1996 óta foglalkozik méhekkel. Ezalatt az idő alatt minden finom részletét megismerte a szakmának és mára bátran ismerhetünk meg benne egy nagyon lelkiismeretes termelőt, aki szeretettel foglalkozik a méheivel. Méhészete mára közel 200 családot ölel fel és az ország legkülönbözőbb vidékiről gyűjtik a méhport, melyből a klasszikus mézeken kívül lépesmézet és a gyerekek nagy kedvencét, krémmézet is készítenek. 

Hagyományos házi mézet előállító méhész.

Szakmáry Barna

Szakmáry Barna vagyok, egyéni vállalkozó. Építészmérnök diplomámat 2011-ben szereztem.   2012-ben családi lovardánkban kezdtem dolgozni lovas-túravezetőként. Gyerekkorom óta foglalkoztam baromfival hobbiból, akkoriban még a családi házunknál. 2012-ben építettem első istállómat ahol őstermelőként tojótyúkokat tartottam. Következő években mezőgazdasági technikus végzettséget szereztem. 2017-ben pályáztam a fiatalgazda támogatásra. Sikeres elbírálás után 2018-ban fejlesztettem, átalakítottam a gazdaságomat és jelenleg 1500 tojótyúkot tartok alternatív tartási körülmények között, mellyel megfelelő életkörülményeket biztosítok a haszonállatoknak. Termékemet a környékbeli piacokon, éttermekben, és házhoz szállítva értékesítem. A takarmány alapanyagát megbízható gazdáktól szerzem be és saját receptura alapján állítom össze, ezzel biztosítva a jó beltartalmi értéket. Célom hogy minél több helyi és környékbeli otthon asztalára megfelelő minőségű étel kerüljön.

Száger Antal

Száger Antal és felesége a Pilis tövében évek óta foglalkoznak házi füstölt termékek készítésével. Házuk aljában saját kis házi üzemük van, füstölővel, hűtőkamrával amely tökéletesen alkalmas ezen kis mennyiségű de annál finomabb termékek elkészítéséhez. Hetente készítenek friss kolbászt, szalámit májkrémet, sütőkolbászokat, hurkát és természetesen minden más füstölt terméket is.

Száger Antal kistermelő házi húsüzemükben.

Aranykalász Tészta

Száraztészta gyártó üzemünk 2015-ben kezdte meg tevékenységét. Családi vállalkozásunk törekszik arra, hogy termékeink a legkiválóbb és helyben előteremtett alapanyagokból készüljenek, ezzel is hozzásegítve a környék őstermelőit, kisvállalkozásait a fejlődéshez. Célunk, hogy széleskörű termékkínálatunkkal, kiváló minőségű lisztből és valódi mély almos tojásból készült házi jellegű száraztésztáinkkal, magas szintű ügyfélkiszolgálásunkkal, folyamatos fejlesztésekkel álljunk vásárlóink rendelkezésére.

Termékeink között teljes kiőrlésű, 4 és 8 tojásos leves és körettészták szerepelnek. Termékkínálatunkat folyamatosan bővítjük.

Botta Mónika

Botta Mónika egy igazi kertész, aki 2012 óta foglalkozik saját termesztésű gyümölcsökkel, gyógynövényekkel. A saját maga által gondozott kertben, a permetszer mentes gazdálkodásának köszönhetően teljesen természetes alapanyagokból készít csökkentett cukortartalmú szörpöket, lekvárokat illetve teákat, kozmetikumokat, fűszereket. A szörpöket a gyümölcs levének klasszikus lecsöpögtető módszerével, míg a lekvárokat passzírozással, 100% gyümölcsléből illetve velőből készíti. A kozmetikumokat  (szappan, krém, tusfürdő) természetes növényi vajakból, keveri, mint sheavaj, kakaóvaj, olívaolaj valamit, gyógynövény kivonatok.

Rétki Sajt - Rétki Gábor

 

Gábor közel 40 tehenével Pilismaróton gazdálkodik és készít remek tehéntejből készült termékeket mai napig házi receptek alapján tartósítószerek és adalékanyagok nélkül. Friss termékei közül kiemelkedő a gyümölcs joghurtja mely ízben, gyümölcstartalomban igazi házi prémium minőséget takar. Hetente készül nála több féle Joghurt, kefir, tejföl. Füstölt termékeit Cseresznyefaforgáccsal füstöli és sajtjai között nem ritka  az akár 12 hónapnál is hosszabb ideig érlelt sajt. Gazdag ízvilág, friss adalékmentes termékek és fiatalos lendület. Ez Gábor Receptje.  

Míves Tészta - Szűcs Árpád

 

A tészta készítésem egy rétes készítéssel kezdődött. Fűszeres, túrós, zöldséges rétest szerettem volna készíteni, ám az előre vásárolt réteslap romlottnak bizonyult. Gyorsan az interneten utána néztem mivel lehetne helyettesíteni és a lasagnét találtam a leg közelibbnek ehhez az ételhez. Mivel lasagne tészta nem igen volt otthon, így az internet segített ismét. Először macerásnak tűnt, viszont nagyon megérte. Isteni lasagne készült belőle.

Rájöttem gyorsan ha az ilyen lapot összevágjuk, metélt lesz belőle. 

És itt már nem volt megállás. Előkerült a nagymama nyújtódeszkája, a facebookon kiposztoltam, hogy valaki tud e nélkülözni egy kis tésztanyújtót. Kaptam is kölcsön egyet. Ezek után nem volt ,megállás.Egy kis földterületen elkezdtünk zöldséget termelni és rengeteget kísérletezni a tésztákkal.

Eltelt másfél év és megszülettek ezek a csodálatos zöldséggel fűszerrel dúsított tészták. 

 

Becskei Csoda Jó

Tenkes-Ónodi Krisztina és Tenkes László, a Becskei Csoda Jó termékek készítői vagyunk.

A Nógrád megyei Becske községben 2013-ban kezdtük meg őstermelői és kistermelői tevékenységünket azzal a kívánsággal, hogy a hobbink és a megélhetésünk ötvözése révén számos ember egészséges táplálkozásához járulhassunk hozzá.

Baráti inspirációk segítették elindulásunkat. Tanácsok és szakmai tapasztalatok mentén haladunk, így ma már több mint egy tucat termékkel tudunk hozzájárulni a gasztronómia gazdag kínálatához.

Eredeti foglalkozásunk szakács és cukrász. Családtagjaink, barátaink, ismerőseink, vendégeink folyamatos kényeztetése a vendéglátásban mindig is a vérünkben volt, ezt visszük tovább ökológiai termesztéső alapanyagokat tartalmazó termékeink előállítása során.

Sági Judit

Somogyország szívében Somogysárdon szőke mangalica törzstenyészetet gondoz a családunk. Az állatok szabadtartásban nevelkednek, természetes takarmányokat fogyasztanak. (kukorica,búza,árpa,napraforgó,tök,lucerna…) Kicsi gazdaság vagyunk így a mennyiségek sem áruháznyiak, viszont ezért garantáltan házias ízvilágot kap a vásárlónk. Termékeink nem tartalmaznak semmiféle adalékot, ízfokozót meg más marhaságot… …csak a disznóság és a fűszerek! 🙂
mangalica

Édenkerti Finomságok - Füleki Mónika

Egyedi ízvilágú csemegék, savanyúságok készítésével foglalkozunk. Érden, egy kis családi üzemben készülnek a finomságok. Csak, hogy pár példával éljek: Fokhagymával töltött aszalt szilva tokaji furmintos fehérbor ecetben, gyömbéres káposztával töltött sárgabarack, vilmos körte boróka bogyóval, meggy szemek fokhagymával tokaji furmintos fehérbor ecetben. Egyedi ízvilágú csemegéink tartósítószer és színezék mentesek! A finomságaink alapos, gondos és igényes kézi munka eredményei. Kizárólag biológiai erjesztésű eceteket használunk. Tartósításhoz pedig különböző fűszereket.

Élő Tisza

Egyesületünk célja a Tisza folyó vízgyűjtőjén élők megélhetési lehetőségeinek javítása, árvízi és környezeti biztonságának növelése, a Tisza ökológiai értékeinek megőrzése és gyarapítása, hogy e táj lakói jó életminőségben és biztonságban élhessenek..  A védjegy biztosítja, a fogyasztók részére, hogy olyan hazai kistermelők által előállított termékek kerülnek csak forgalomba, ami hazai, helyi, kímélő gazdálkodásból származnak.

Batha-Porta

A hagyományosan préselt olajainkat kíméletes pirítással készítjük, sajtoljuk.
A Magyar Élelmiszerkönyv és a NÉBIH által megadott besorolás alapján a szűz étolaj kategóriába tartozik bele ez a technológia. Az íz világuk sokkal gazdagabb, karakteresebb az ily módon előállított olajaknak. Hozzáadott adalékanyagot és tartósítószert nem tartalmaznak, valamint semmilyen finomítási eljárást nem alkalmazunk előállításuk során. A Batha-porta olajai 100%-ban természetes alapanyagból és adalékanyagok hozzáadása nélkül készülnek és mindenki számára elérhető áron kaphatók. Nagyszüleink, szüleink által megörökölt tudást, tapasztalatokat szakirányú olajütő végzettséggel is kiegészítettük.

Ghaurved mustárok

A Ghaurved mustárkülönlegességeket egy több, mint 200 éves, Erdélyből származó családi receptúra alapján készítjük. Elsődleges célunk az volt, hogy olyan élelmiszerek gyártását kezdjük el, melyek ősi receptúrája fontos és megőrzendő része életünknek. Miért éppen mustár? Mert a mustár az egyik legcsodálatosabb fűszernövényünk, amelynek több ezer éves kultúrája van. Már az ókori Mezopotámiában is használták a húsok tartósítására. De a magyar fűszerkertekben is legalább 600 éve megtalálható. Mert az a receptúra, mellyel a Ghaurved mustárok készülnek, bizonyítottan több, mint 200 éves múltra tekint vissza. Gyökerei pedig, melyek a középkori Erdélybe nyúlnak, a nem hivatalos iratok szerint is már több, mint 400 évesek.

 

Sziasztok, Barbara vagyok,

A “Borbolya” márkanév megálmodója. Nevünk alatt teljes mértékben saját készítésű termékekkel találkozhattok a zöldségkrémektől kezdve a különféle, szószokon át a lekvárokig.
Családommal együtt termeljük meg mindazon alapanyagokat, amelyeket felhasználok a termékeim elkészítése során. A mezőgazdaság már 25 éve az életem része, a feldolgozás pedig kistermelőként a szívem csücske.
Fontos számomra, hogy az általunk megtermelt gyümölcsök, zöldségek feldolgozása során megőrizzük azoknak természetes ízét és zamatát tartósítószerek és adalékanyagok nélkül. Mindig is arra törekedtem, hogy termékeim édesanyák konyhájába is beilleszthető legyen, hogy a kisgyermekek is bátran tudjanak ismerkedni az ízekkel. Kislányom születése óta pedig még jobban odafigyelek az egészséges táplálkozásra, és szeretnélek benneteket gyakorlati tanácsokkal, receptekkel ellátni, hogy zöldségkrémeimmel és szószaimmal minél változatosabb menüt tudjatok elkészíteni nap mint nap.
 

A borász, Németh János

 • Család generációk óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel
 • 1977-ben született a család IV. Németh Jánosaként, szekszárdi felmenők első önálló borászaként.
 • 21 éves korától önállóan felelős a pincészetért, a szőlőtermeléstől a palackba kerülő borokig
 • Gyöngyösi Főiskolán szerzett diplomát szőlész-borász szakon
 • Rajong a fehér- és vörösborokért, a jó ételekért, az édességért, az illatokért, általában az ízekért, élményekért
 • Ha nem borász lenne, akkor inkább szőlész
 • De szerencsére szőlész-borász lett
 • Borászként a kiváló minőségű szőlőalapanyagot tekinti a legfontosabbnak. Hogy a bor milyen lesz a hordóban, az elsődlegesen a szőlőtőkén dől el, ezért különös figyelemmel kíséri nemcsak a saját ültetvényeit, hanem a vásárolt szőlő megfelelő kezelését is.
 • Ezért is napcserzett az arca már márciustól, amikor az ország 99%-a még sápadt
 • 2008-ban és 2011-ben a Legeredményesebb Ifjú Borász címet nyerte el a Szekszárdi hegyközségi borversenyen. Úgy rémlik, egyedül van ezzel a büszkeséggel a borvidéken, hogy két évben is díjazott lett.
 • Azóta számtalan módon és versenyek ismerték el tudását és szívét-lelkét, amit minden korty borban érezhetünk.
 • Ő a mi Borászuk, Gergő és Vince büszke apukája.